logo

Dečije radionice

Ja znam

Ja znam

radionice u vrtiću u kojima deca ovladavaju informacijama i stiču znanje o svetu u kome žive: prirodi, životinjskom svetu, saobraćajem, kulturom drugih zemalja, istorijom civilizacije, nauci, tehnici, zanimanjima, mnogobrojnim zanimljivostima i drugo. U okviru ovih radionica deca, u zavisnosti od teme za koju su zainteresovana, odlaze u posete muzejima, pozorištima, fabrikama, zoo - vrtu.

 

 Likovna radionica

storytellsusanPIC1

u kojima se kroz bogatstvo likovnih tehnika, materijala, podloga, deca potvrđuju kao stvaralačka bića i upoznaju sopstvene likovne mogućnosti, likovni odraz, unutrašnji svet svoga bića i druge dece. Likovne radionice kreira i realizuje sa decom istoričar umetnosti.

 

 Muzička razglednica

BACK-TO-SCHOOL-2009

u kojima deca pored razvijanja osećaja za ritam, komponovanje, usvajaju i nova znanja o specifičnostima, razlikama raznih instrumenata, kroz česta gostovanja učenika i nastavnika muzičke škole. Ona takodje zadovoljavaju dečiju potrebu da glasom izraze svoje emocije, da pevaju. Muzičku razglednicu osmišljava i realizuje muzički pedagog (prof.gitare).

 

 Malo pozorište

randy-at-school-002-post

je aktivnost kroz koju se deca uvode u kulturu dramskog stvaralaštva, osnove dramskog izražavanja, gde razvijaju maštu, opažanje i emocionalno se obogaćuju. Ove su radionice potkrepljene čestim gostovanjima pozorišnih trupa, kao i posetama dečijih pozorišta, u kojima se deca upoznaju sa scenom, glumcima, šminkom, kostimima i slično.

 

 Učimo engleski jezik

FINAL-Kindergarten-logo-2006

radionice u vrtiću koje se intenzivno sprovode u vrtiću, tako da se deci, sem ideje da zavole strani jezik, omogućava i da ga nauče, uz pomoć knjiga i sredstava za rad izdavačke kuće ”Longman”. Stručni saradnik - profesor engleskog jezika je zadužen za motivisanje, upoznavanje i učenje ovog jezika četiri puta nedeljno.

 

 Školica računara

DSCN0630

kroz koju se deca upoznaju sa opštom namenom računara, načinom upotrebe računara. Deca se osposobljavaju da uz pomoć odredjenih programa crtaju, koriste slova, kreiraju svoje foldere, kao i da urone u svet enciklopedija i obrazovanja na nov, savremen način uz pomoc stručnog saradnika, profesora kibernetike.

 

 Mali-veliki predškolci

Preschool Math Activities-Preschool Math Games-Kindergarten Math-image

je radionica u vrtiću u kojoj se deca, u zavisnosti od uzrasta upoznaju sa osnovama matematičko – logičkih operacija (klasifikacije, serijacije, formiranje skupova, prostorne dimenzije, shvatanje vremenskih odnosa, oblika, boja) kao i negovanje jezičkog stvaralaštva (poezija, proza, ekspresivna, imaginativna upotreba jezika) gde se deci otvara put jezičkog razvoja, kao i razvoja deteta u celini.

 

 Šta sve može moje telo

hires

podrazumeva svakodnevne fizičke aktivnosti, a sprovodi se svakodnevno, kroz fizičke poligone, igre pokreta, muzičke, pokretne igre u vrtiću, kao i u dvorištu vrtića. Velika prednost lokacije vrtića ‘’Prozorčić’’ jeste blizina Košutnjaka, kao i dva velika parka, tako da se svakodnevno (izuzev loših vremenskih uslova) 2 - 3 pomenute radionice održavaju u prirodi.